• <div class="content-container hide-sm"><a href="http://www.allesoverhetlaatsteafscheid.nl/allesoverhetlaatsteafscheid/"><b>Afscheid nemen</b> van dit leven is voor <b>alle betrokkenen</b> een heel <b>ingrijpende gebeurtenis</b>. Het is <b>moeilijk</b> om alle <b>informatie</b> te vinden over dit <b>laatste afscheid. Wij helpen u graag op weg bij het maken van de juiste keuzes.</b></a></div><br/><p>

Grafbedekking

Nadat de begrafenis of crematie achter de rug is, moet u na gaan denken over de afwerking van het graf. De grafsteen geeft vorm aan de laatste rustplaats van de overledene. Het aanbod is groot. Tegenwoordig zijn er niet alleen grafmonumenten van natuursteen, maar ook beton, glas, kunststof en mozaïek behoort tot de mogelijkheden.

Een stele is een grafsteen bewerkt met informatie over de overledene, bijvoorbeeld:
Vrijwel altijd de naam van de overledene(n) die er is/zijn begraven.
Vaak een geboorte- en sterfdatum en/of een leeftijd.
Familierelaties tussen begraven personen en nog levende nabestaanden.
Soms het beroep van de overledene of andere kenmerken die door de nabestaanden belangrijk werden gevonden.
Kunstuitingen, vaak van symbolische aard, zoals: geknakte bloemen, wenende engelen, gebroken boomstammen, zandlopers of regels uit gedichten of religieuze boeken.
Vazen of andere dragers voor planten en bloemen die door rouwenden op het graf kunnen worden achtergelaten.
Portretten van de overledene, vaak in emaille gebrand voor zeer lange houdbaarheid
Om inspiratie te krijgen, kunt een begraafplaats bezoeken of u kijkt op het internet. Hier wordt veel aangeboden op het gebied van uitvaart. U kunt daar alles vinden over grafbedekking, grafmonumenten en urnen

Om inspiratie te krijgen, kunt een begraafplaats bezoeken of u kijkt op het internet. Hier wordt veel aangeboden op het gebied van uitvaart. U kunt daar alles vinden over grafbedekking, grafmonumenten en urnen.
http://www.allesoverhetlaatsteafscheid.nl/producten/?cat=28